lauantai 5. elokuuta 2017

Puolueloiset demari mikael junger etc haaveilevat kasvuyrityksistä ilman hajuakaan mikä on yrittäjän kohtalo, kun ja jos menee kaikki päin ns "vittua"

Puolueloiset demari mikael junger etc haaveilevat kasvuyrityksistä ilman hajuakaan mikä on yrittäjän kohtalo, kun ja jos menee kaikki päin ns "vittua"

-------

Vain hullua tyhmempi idiootti kasvattaa riskejään ns. velkavetoisella kasvulla. Riittää kun varmistaa oman toimeentulonsa. Konkurssi ja ylivelkaantuminen yrityksellä tarkoittaa myös monasti yrittäjän / perheensä joutumista pakolaisstatuksella olevaa heikompaan asemaan loppuelämäkseen. Joten ko demari suoltaa puhdasta sheissea. Suomesta uupuu usa velka-akordi epäonnistumisten varalta.

Takana on enemmän kuin maisterin opintojen verran yliopisto-opintoja sisältäen myös liiketaloutta kansainvälisen kaupan abron englanniksi, vero-oikeuden abron, saksan kaupan perusteet saksaksi 3 kk. 

Olennaista ei ole todellakaan oikeushenkilöiden velkaannuttaminen, kasvu hinnalla millä hyvänsä, oy-lakimme oma pääoma, jota on jo viimeiset noin 25 v kierretty pääomalainoin ymv yhtiölainsäädännön keinoilla. Olennaisinta on markkinarako, missä työllä palvelulla on kysyntää, niin Suomessa kuin Kauko-Idässäkin. Olennaista olisi luoda yrittäjien ja perheidensä turvaksi USA:sta tuttu 3 vuoden akordimenettely, mikäli hommat ns. kusee reisille. Nyt kun ei sellaista ole niin liian monesta tulee vain kehäraakki, joka ei kelpaa edes toisten töihin, kun on se kaikkein vaarallisin merkintä, mikä on murhamiesmerkitään pitkäikäisempi: "Luottohäiriömerkintä" = Ulosottomerkintä.

Isommilla markkina-alueilla ei tosiaan ole tuollaisia naurettavuuksia kuin nämä suomalaisten hölmöläisyysvaatimukset omasta "pääomasta". Faktaa eikä huuhaata, kiitos.

Kritiikkiä oheiseen huuhaademarin sananjulistukseen:
---------

4.8.2017 huuhaa M. Jungner: ”300 000 yritystä, vain 1000 kasvaa – Tuhlausta, Suomessa laaja väärinymmärrys”

"SDP:n entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner katsoo, että ”Suomessa on laaja väärinymmärrys yritysten toimintalogiikasta”. Tämä liittyy hänen mukaansa siihen, minkälaisia yrityksiä suomalaiset arvostavat.

–Täällä arvostetaan erityisesti yritystä, jonka velka on pieni ja tulos jatkuvasti tasaisen voitollinen, Jungner toteaa Facebookissa ja kutsuu tällaisia yrityksiä ”zombie-yrityksiksi”.

–Se vain on, kehittymättä ja menemättä eteenpäin. Suunnatonta tuhlausta.

Suomessa tämä on todellinen ongelma. Meiltä löytyy reilut 300 000 yritystä, maatilat mukaan lukien. Noista OECDn mittareilla kasvuyrityksiä on vajaa tuhat. Pelottavan pieni luku, Jungner toteaa.

Näitä ”zombie-yrityksiä” arvokkaampia yrityksiä ovatkin Jungnerin mukaan yritykset, jotka kasvavat voimakkaasti velalla tai tappiollisestikin.

–Yrityksen pitää ottaa riskiä, jotta sen pääoma, osaaminen ja työvoima tulevat yhteisen hyvän kannalta tehokkaasti käytetyksi. Siksi velka on hyvästä. Jos riskinotto epäonnistuu, seuraa pahimmillaan konkurssi, joka sekin on pohjimmiltaan hyvä asia. Silloin yrityksen tuotantotekijät vapautuvat muuhun käyttöön.

–Riskiä kaihtava yritys markkinataloudessa on vähän kuin kuiskaava oopperalaulaja. Ei toimi, Junger vertaa."


------------

Seppo Lehto Huk, moniosaaja monella alalla, profeetta omalla maallaan

-------------------------------------
https://keskusteluja-talteen.blogspot.fi/
-------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti